Waarom Taylor Swifts nieuwe videoclip spraakmakend is

videoMet regenboogvlaggen, dragqueens, een peloton sterren en een zo’n beetje historische vredesovereenkomst weet Taylor Swift met haar nieuwe videoclip de aandacht op zich te vestigen. Zes boodschappen uit het spraakmakende You Need to Calm Down.

1) Regenboogalliantie

Taylor Swift toont zich in de clip, die ze deels zelf regisseerde, een voorvechter voor gelijke rechten. Uitgekiende timing: het is in Amerika deze maand Pride-maand. In de clip woont de zangeres in een mierzoet, regenbooggekleurd caravanpark met uitbundig uitgedoste bewoners - stuk voor stuk bekende sterren uit de Amerikaanse LGBTQ+-gemeenschap, zoals talkshowpresentator Ellen DeGeneres, Orange is the new black-acteur Laverne Cox, travestie-artiest RuPaul, de mannen van de Netflix-show Queer Eye en Queen-zanger Adam Lambert.

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.