Volledig scherm
Barbie is in 8 jaar tijd bijna onherkenbaar veranderd. © RTL/Bruno (montage)

Wat heeft Samantha (Barbie) met haar gezicht gedaan?

updateWat heeft Samantha de Jong, oftewel realityster Barbie, in vredesnaam aan haar gezicht laten doen? Die prangende vraag wordt sinds een paar dagen veelvuldig gesteld op sociale media. De 28-jarige blondine vertelde recent op televisie over haar rol in een videoclip van dj Jean en zanger Jeffrey Lake. Maar velen herkenden de Haagse moeder van twee kinderen niet meer. ,,Is dit echt Barbie?''  

Samantha de Jong verscheen in 2010 voor de eerste keer op televisie in de realityserie Oh Oh Cherso over een groep Haagse jongeren die helemaal los gingen in badplaats Chersonissos op het Griekse eiland Kreta. Op dat moment was begin twintiger Barbie nog in originele staat. Maar in alle vervolgseizoenen en zogenoemde spin-offs waarin Samantha centraal stond, werd menig bezoekje gebracht aan schoonheidssalons en klinieken voor plastische chirurgie. Haar nieuwe looks zorgen voor wisselende reacties. ,,Mooi'', vindt menigeen. Weer andere vinden de Haagse stukken ouder en onnatuurlijk lijken. 

De Haagse, die begin dit jaar in het ziekenhuis belandde na een zelfmoordpoging,  heeft er nooit een geheim van gemaakt de natuur een handje te hebben geholpen. In acht jaar tijd liet ze, afgaande op wat ze zelf op televisie en sociale media vertelde en wat een betrouwbare bron aan deze site verklaarde, het volgende op cosmetisch gebied doen. Zelf was de inmiddels  weer herstelde realityster niet voor commentaar bereikbaar. Hoe dan ook blikt ze na een dip weer positief  vooruit en legt ze kritiek op haar uiterlijk naast zich neer. ,,Ik ben helemaal klaar met die oude gekke Barbie en ga voortaan normaal doen'', vertelde ze onlangs op tv. Vandaag verklaarde ze op Instagram:  ,,Als je aan de drugs hebt gezeten word je er niet mooier op. Nu ik van alles af ben en rust heb gevonden, ga ik er goed uitzien.'' En: ,,Ook minder zonnebank doet wonderen.'' 

Quote

Als je aan de drugs hebt gezeten word je er niet mooier op

Samantha de Jong

BORSTEN

In totaal drie borstvergrotingen, waarvan twee bij klinieken in Nederland. Ingreep nummer drie vond in België plaats, omdat artsen in Nederland het volume dat Samantha wilde niet durfden te plaatsen. 

FILLERS

Samantha liet meermaals fillers of injectables aanbrengen in haar lippen en mogelijk ook ter hoogte van haar jukbeenderen.

BOTOX

De Haagse liet de afgelopen jaren herhaaldelijk botox inspuiten om af te rekenen met rimpels. Ze zou daar recent mee zijn gestopt, omdat ze haar uiterlijk 'naar de tyfus' vindt gaan door de spierverlammende vloeistof. 

OOGLIDCORRECTIE

Zeer waarschijnlijk alleen bovenste oogleden

HUIDVERBETERING

Barbie onderging hoe dan ook één keer een behandeling waarbij haar huid werd verstevigd met behulp van injecties met een chemisch goedje.

TANDEN

Meermaals gebleekt tot bijna spierwit

MAKE-UP

Samantha staat bekend om haar overdadige visagie

HAAR

Bekend is dat de Haagse graag haarstukken draagt om meer volume te krijgen. Recent schafte ze haar zoveelste pruik aan.  Wederom (natuurlijk) een blond exemplaar.

ZONNEBANK

Barbie gaat bijna wekelijks naar een zonnestudio om een bruine tint te krijgen.

VAN ONDEREN

Barbie liet, zo gaf ze toen in een uitzending, ook haar kruis verbeteren. In dit geval ging het om een schaamlipcorrectie.

Volledig scherm
Samantha de Jong in 2014. © ANP Kippa
Volledig scherm
© RTL/Nick van Ormondt
Volledig scherm
© Brunopress
Volledig scherm
© gratis
Volledig scherm
© Daniël Kroll Fotografie
Volledig scherm
2010
  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.