Volledig scherm
© ANP

Willem-Alexander en Máxima hebben last van allesverwoestende rivierkreeften

Zoals bij veel Nederlanders komt ook in de tuin van koning Willem-Alexander en koningin Máxima de Amerikaanse rivierkreeft voor. Dat vertelden ze vanochtend, op de laatste dag van hun staatsbezoek aan Ierland, tijdens een vaartocht door de haven van het Zuid-Ierse Cork.

 1. Twee Aziatische actrices overleden, vermoedelijk zelfmoord

  Twee Aziatische actrices overleden, vermoede­lijk zelfmoord

  Er zijn deze week weer twee Aziatische actrices om het leven gekomen. Dat meldt Variety. Een van de vrouwen, de Koreaanse actrice Oh In-Hye, werd maandag bewusteloos in haar appartement aangetroffen. Ze overleed later aan een hartaanval, wat vermoedelijk het gevolg is van een poging tot zelfmoord. Het andere slachtoffer, de Japanse actrice Sei Ashina, werd gevonden door haar broer. De politie heeft bevestigd dat zij zichzelf om het leven heeft gebracht.
 2. Koningspaar vliegt op laatste dag Iers staatsbezoek naar Cork
  video

  Konings­paar vliegt op laatste dag Iers staatsbe­zoek naar Cork

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vliegen vanochtend op de derde en laatste dag van hun staatsbezoek aan Ierland van de hoofdstad Dublin naar het zuidelijker gelegen Cork. Daar ontmoeten ze in het nabijgelegen Cobh de economische missie, die onder aanvoering van minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel met de Ieren onder meer praat over ontwikkeling van de havens van Dublin en Cork en verdere digitalisering van transport en logistiek.