Volledig scherm
De Britse realityster Mike Thalassitis in 2018. Hij pleegde vorige week zelfmoord. © Getty Images

Zelfmoord Britse Thalassitis voor minister aanleiding extra ‘nazorg’ realitysterren

De Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, heeft tv-producenten opgeroepen beter te letten op realitysterren. Dat doet hij naar aanleiding van de zelfmoord van de Britse Love Island-deelnemer Mike Thalassitis

De realityster werd vrijdag levenloos aangetroffen in een park vlakbij zijn woning in de Britse plaats Essex. Hij was 26 jaar. De politie heeft aan de BBC bevestigd dat het zelfmoord was. Volgens ingewijden ging het de laatste tijd niet goed met de Brit: hij zou worstelen met de dood van zijn oma, die hij fulltime verzorgde. Mike werd in 2017 bekend door zijn deelname aan realityserie Love Island.

De Britse gezondheidsminister wil nu betere nazorg voor deelnemers aan dergelijke realityprogramma's. ,,Ik maak me erg veel zorgen over het gebrek aan mentale steun voor deelnemers van reality-tv-programma's. De plotselinge, enorme blootstelling aan bekendheid kan, denk ik, grote invloed hebben op mensen.”

De dood van Mike staat niet op zichzelf. In 2018 pleegde Sophie Gradon, eveneens deelnemer van Love Island, waarschijnlijk zelfmoord. Ook in Nederland is er kritiek op de begeleiding die realitysterren krijgen. Zo laaide de discussie vorig jaar op nadat RTL5-ster Samantha de Jong (Barbie) met een overdosis in het ziekenhuis belandde.  

Zie je het leven niet meer zitten? Of maak je je zorgen over een ander? Praat erover. Bel 0900-0113 of kijk op 113.nl voor hulp. Anoniem, gratis en 24/7.