Zweeds modemeisje bespot na klunzig geknoei met foto's

De Zweedse mode-influencer Johanna Olsson (28) is internationaal het middelpunt geworden van hoon en spot, omdat een groot aantal fashionfoto's op haar Instagramaccount nep blijkt te zijn. De blondine deelde recent kiekjes van haar bezoek aan Parijs, maar die blijken niks anders dan het resultaat van ietwat klunzig gephotoshop. 

Een deel van haar ruim een half miljoen volgers is diep teleurgesteld in Olsson die goed verdient met haar foto's. Ze krijgt geld van grote kleding- en cosmeticabedrijven als ze met hun producten poseert.  Onterecht, vindt menigeen nu. ,,Olsson laat ons een werkelijkheid zien die helemaal niet bestaat", stelt één van haar volgers. 

Op één van de foto's is Olsson te zien op een brug over de Seine in Parijs. Wie goed kijkt, ziet dat de Zweedse boven het wegdek zweeft en geen schaduw heeft. Ook andere kiekjes blijken gemanipuleerd. De belichting klopt vaak niet en achtergronden passen niet bij voorgronden. 

Olsson, die in Zweden een beroemdheid is, werd deze week in haar vaderland bij een aantal talkshow uitgenodigd om uitleg te geven over de gewraakte foto's. Daar verzekerde de influencer wel degelijk in Parijs te zijn geweest. Iets waar haar volgers inmiddels ernstig aan twijfelen. ,,Welke kiekjes zijn echt en welke nep? Wij weten het echt niet meer”, aldus een volger.

Geknoei

Olsson raakte in een week tijd een groot aantal fans kwijt. Volgens haar is ze zeker niet de enige die ‘knoeit’ met foto's. ,,Er zijn wereldwijd honderden collega's die hetzelfde doen om mooier in beeld te komen. Ik heb inderdaad een beetje gesjoemeld met die Parijs-foto's. En, toegegeven, ik heb het fotobewerkingsprogramma nog niet helemaal onder de knie.” 

Gisteren ging Olsson, zo verzekeren haar volgers, alweer in de fout. Ze deelde modefoto's die zouden zijn gemaakt in besneeuwd Zwitserland. De reacties liegen er niet om. ,,Jammer, wederom honderd procent nep en photoshoppen kan je helaas nog steeds niet.” De Zweedse zelf stelt vooralsnog onvoldoende geld te hebben om een goede fotobewerker in te huren. ,,Die komt er vanzelf wel”, belooft ze. 

Volledig scherm
Johanna Olsson zweeft boven een brug in Parijs. © Instagram
 1. Presentatrice diep door het stof na belachelijk maken prins George (6) vanwege ballet
  UPDATE

  Presenta­tri­ce diep door het stof na belache­lijk maken prins George (6) vanwege ballet

  Good Morning America-presentatrice Lara Spencer (50) heeft zich de woede van duizenden kijkers op de hals gehaald na het publiekelijk belachelijk maken van prins George, de derde in lijn voor de Britse troonopvolging. Spencer barstte gisteravond in lachen uit toen ze onthulde dat de 6-jarige zoon van William en Kate Middleton balletlessen gaat volgen. ,,Jongetjes uitlachen omdat ze dansen, dat is zo triest!”
 2. Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

  Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

  Het is intussen één van MTV’s meest iconische momenten. Kanye West liet zich in 2009 tijdens de uitreiking van de Video Music Awards (VMA’s) niet bepaald van zijn beste kant zien. De zanger - die bekend staat om zijn grootspraak en arrogante houding - bestormde tijdens de speech van Taylor Swift het podium en schreeuwde dat volgens hem de verkeerde artieste de trofee gewonnen had. Nu, tien jaar na het bewuste moment, komt eindelijk aan het licht wat er zich daarna afspeelde.