Volledig scherm
Doordat er schaarste is aan huurwoningen in de Gestelse dorpen heeft de gemeente een beroep gedaan op zorginstelling Kentalis om in gebouw Martha statushouders onder te brengen. © Roy Lazet

22 statushouders krijgen 'nieuw thuis' bij Kentalis in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - In gebouw Martha op het Kentalisterrein in Sint-Michielsgestel worden vanaf september 22 alleenstaande statushouders opvangen. Bevalt dat goed, dan is er een mogelijkheid het aantal te verhogen tot maximaal 44 personen.

„Maar dat gebeurt pas als voor alle partijen gebleken is dat dit positief verloopt”, stelt wethouder Alexander van den Dungen.

Herenigen
Doordat er schaarste is aan huurwoningen in de Gestelse dorpen heeft de gemeente een beroep gedaan op zorginstelling Kentalis om in gebouw Martha statushouders onder te brengen. „Dit is tijdelijke huisvesting voor een periode van 2 jaar. De verwachting is dat we dan voldoende huurwoningen hebben kunnen realiseren om deze mensen, die dus permanent in Nederland mogen blijven, te kunnen huisvesten. En ze straks met hun gezin te herenigen”, zegt Van den Dungen.

Braadpan
Op 200 adressen in de wijk tegenover Kentalis heeft de gemeente huis-aan-huis brieven verspreid. „De reacties van mensen die thuiswaren, waren overwegend positief. Er waren al mensen die wel iets wilden doen als vrijwilliger en iemand anders had nog een braadpan over”, weet een woordvoerster.

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Volledig scherm
De opvang komt in gebouw Martha op het Kentalisterrein (zie omcirkeld gebied met pijl).

Boxtel e.o.