Volledig scherm
© ANP XTRA

4 maanden wachten op antwoord van de gemeente? Dat zal niet meer voorkomen, belooft Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Het was een testje van belangenorganisatie Wij Verdienen Beter: hoe lang doen gemeenten erover om berichten van inwoners te beantwoorden? En zijn ze een beetje bereikbaar? De gemeente Sint-Michielsgestel kwam er behoorlijk slecht vanaf, zo bleek. 

De onderzoeker liet een 'mystery burger' een bericht sturen, met het verzoek om eens in te spreken in een raadsvergadering. Na vier maanden kregen de onderzoekers nog altijd geen antwoord van de Sint-Michielsgestel. Daarmee hoort de gemeente tot één van de slechtst presterende van het land; in heel Nederland antwoordden in totaal zes gemeenten niet op het bericht. 

Inwoners van Sint-Michielsgestel lopen dus het risico dat hun bericht aan dovemansoren is gericht, zo concludeert het onderzoek. De gemeente erkent dat: 'We hebben blijkbaar wel heel veel ruimte genomen voor de beantwoording', zo formuleert een woordvoerder.  

'Stappen gezet'

Dat had niet mogen gebeuren, stelt de woordvoerder van Sint-Michielsgestel dan ook op Facebook. 'Dit is natuurlijk niet hoe wij ons werk willen doen. Ook via onze website willen wij namelijk gewoon bereikbaar zijn en blijven. Stappen die we afgelopen maanden hebben gezet in de ontwikkeling van onze organisatie en in de techniek gaan ons hierbij een handje helpen.'

Goed nieuws dus voor de inwoners: er wordt beterschap beloofd. 

Meer gemeenten

De meeste gemeenten in Brabant reageerden overigens binnen twee dagen op de mail. In onder andere Goirle en Gilze en Rijen duurde het meer dan een week.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Meierij