Volledig scherm
© Thinkstock

Aanleg glasvezel in Midden-Brabant start dit najaar

HAAREN/SINT-MICHIELSGESTEL - 1400 mensen die meewerken aan het burgerinitiatief Midden-BrabantGlas is voldoende om in het najaar te beginnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Mede-initiatiefnemer Johan Martens uit Biezenmortel verwacht dan de feitelijke aanleg van een hoofdleiding voor het glasvezelnetwerk tussen ruwweg Den Bosch en Breda. BrabantGlas is een samenwerkingsverband van coöperaties: BaarleNassauGlas, GilzeRijenGlas, LangstraatGlas en GroenewoudGlas. Deze laatste omvat de gemeenten Tilburg, Haaren en een gedeelte van Vught.

Martens zei eerder te hopen dat de teller van het aantal leden per 1 maart op 2500 zou staan. Hij roept inwoners die eerder interesse hebben getoond op om zich nu echt in te schrijven.

Sint-Michielsgestel
In het oostelijke deel van Brabant is Mabib, de Maatschappij voor Breedband in Brabant, actief bij de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit bedrijf werkt ook de plannen uit om in het buitengebied van onder meer Sint- Michielsgestel een glasvezelnetwerk aan te leggen. “Over de feitelijke aanleg van het netwerk is nog niets te melden. Dus waar en wanneer gegraven wordt. Dat komt in een later”, zegt een woordvoerster van de gemeente Sint-Michielsgestel.

Boxtel e.o.