Volledig scherm
© Thinkstock

Alsnog vervolging van taxichauffeur na overlijden Niels Pijnenburg uit Den Dungen

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat alsnog de taxichauffeur vervolgen die betrokken was bij het overlijden van Niels Pijnenburg (27). De Dungenaar overleed in mei 2014 nadat hij bij Sint-Michielsgestel uit een rijdende taxi zou zijn gestapt.

Pijnenburg had na een avondje stappen met vrienden alleen de taxi genomen om naar huis te gaan. Volgens de chauffeur was de man onderweg uit de rijdende taxi gestapt op de N617 tussen Den Bosch en Sint-Michielsgestel. Dat zou ook zijn gebleken uit technisch onderzoek.

Aanvankelijk werd de 56-jarige taxichauffeur aangehouden als verdachte, maar de zaak werd later geseponeerd door het Openbaar Ministerie omdat er onvoldoende aanwijzingen waren om vervolging te rechtvaardigen.

De ouders van Niels konden het verhaal van de taxichauffeur maar moeilijk geloven en dienden een bezwaar in hij het Bossche gerechtshof tegen het besluit van het OM om de zaak te seponeren. Volgens een woordvoerder van het gerechtshof is dit bezwaar deze week gehonoreerd, waardoor het Openbaar Ministerie nu alsnog verplicht is om de taxichauffeur te vervolgen.

Een woordvoerder bevestigt ook dat het Openbaar Ministerie officieel de opdracht heeft gekregen om het onderzoek opnieuw op te starten. "We gaan nu kijken welke officier van justitie dit onderzoek het best kan uitvoeren".

Boxtel e.o.