Volledig scherm
Het Grienselhof in Den Dungen. © Christel Heijmans

Asbestonderzoek Grienselhof in Den Dungen krijgt vervolg

DEN DUNGEN - De gemeente Sint-Michielsgestel heeft besloten aanvullend onderzoek te doen naar de aanwezigheid van asbest in het Grienselhof in Den Dungen. Het pand blijft daarom tot nader order gesloten.

De schadelijke stof kwam aan het licht tijdens een asbestinventarisatie.Tijdens die inventarisatie is gebleken dat een stuk verweerd zeil dat als vloerbedekking diende, asbest bevat.

Tijdens de inventarisatie zijn op diverse plaatsen in het gebouw monsters genomen. Het college heeft besloten deze monsters in een laboratorium te laten onderzoeken. Op basis van het laboratoriumonderzoek kan met zekerheid worden vastgesteld op welke plaatsen in het Grienselhof asbest aanwezig is. Vervolgens kunnen de kosten die gemoeid zijn met sanering van het aanwezige asbest berekend worden.

Het college verwacht dat deze informatie beschikbaar is voor de raadsvergadering in september, wanneer het Grienselhof op de agenda van de gemeenteraad staat. De gebruikster van het pand en de initiatiefneemsters zijn op de hoogte gesteld van de vondst.

De gemeente had opdracht gegeven voor een dergelijk onderzoek in verband met de ontwikkelingsplannen voor het pand.

Boxtel e.o.