Volledig scherm
Kulturhus en zorgcentrum Litserborg in Den Dungen. © Marcel Linssen/BD

Belevingstuin rondom Litserborg Den Dungen


DEN DUNGEN - Vivent, de gemeente Sint-Michielsgestel en BrabantWonen tekenen maandag 24 november een intentieverklaring voor de Belevingstuin Litserborg. De drie partijen willen samen de Belevingstuin rondom het gebouw Litserborg in Den Dungen realiseren. De drie partijen zullen samen subsidiegelden en fondsen werven om de belevingstuin te kunnen realiseren.
Een belevingstuin is een omgeving die geestelijk en lichamelijk stimulerend werkt voor mensen met dementie. De Belevingstuin Litserborg moet een plek worden waar bewoners van Litserborg en inwoners van Den Dungen, met en zonder dementie, elkaar kunnen treffen. Een tuin dus die gelegenheid biedt tot ontmoeten, beleven en bewegen op een natuurlijke manier.

De tuin wordt de komende tijd in fasen gerealiseerd. Het project omvat een boerenerf, vijver, panoramapaviljoen, vuurplaats, activiteitentuin/kruidentuin, moestuin en een boomgaard. Het plan voor een bewegingstuin is pakweg een jaar na de opening van de Litserborg gelanceerd door Vivent. Dit met het oog op de groeiende groep dementerende bewoners