Volledig scherm
BSO de Bolderburen in dorpshuis de Kei in Gemonde is deze zomer verhuisd. Daardoor zijn er financieel problemen ontstaan. © Roel van der Aa

Bestuur Kei Gemonde is 'moegestreden'

GEMONDE - Dorpshuis De Kei in Gemonde sluit de deuren en trekt zich terug uit overleg met de gemeente. Wethouder Koos Loose reageert verbaasd, maar houdt de deur wel open. 

Het bestuur van het dorpshuis in Gemonde trekt zich terug uit het overleg met de gemeente en schoolbestuur Skipos. In dat overleg wordt bekeken of het mogelijk is het dorpshuis naar de Lambertusschool te verhuizen. Ook sluiten de deuren van het dorpshuis definitief. Tot 1 januari 2018 gaan alleen enkele geplande activiteiten, zoals bridgeavonden, nog door.

Twistpunt is onder meer het pand de Kei aan de Lambertusstraat in Gemonde zelf. Volgens de stichting zou wethouder Koos Loose als voorwaarde hebben dat het pand zou worden verkocht, zodat er woningbouw kan komen op die plek. De opbrengst zou naar een nieuwe stichting moeten gaan die een multifunctionele accommodatie in of bij de school gaat realiseren.

Teleurgesteld

Wethouder Koos Loose reageert verbaasd: ,,Wij hebben de brief van het bestuur van De Kei ontvangen en met verbazing en teleurstelling kennis genomen van de inhoud. Vooral ook omdat we in afwachting waren van een reactie van de Kei op een concept intentieverklaring tussen de Kei, SKIPOS en de gemeente. Die was tot stand gekomen na constructief overleg in de afgelopen periode. Wij zijn daarnaast geïnformeerd over het feit dat het besluit van De Kei ook in Gemonde het nodige teweeg heeft gebracht. Verschillende partijen uit Gemonde zullen, zoals ons is aangegeven, op korte termijn voor overleg bij elkaar komen. Als gemeente willen we graag de mogelijkheid open houden om ruimte kunnen geven aan mogelijke initiatieven die uit dit overleg voortkomen. De uitkomsten van de overleggen in Gemonde wachten we dan ook met belangstelling af,” schrijft hij in een schriftelijke reactie op vragen van deze krant.

Lees meer over de Kei in de krant van donderdag

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Boxtel e.o.