Volledig scherm
© pixabay.com

Bestuurder dacht dat hij een hert aanreed bij ongeluk in Berlicum

DEN BOSCH - Officier van justitie Masselink sluit niet uit een Berlicumse automobilist (45) twee jaar geleden op de Hooghei in Berlicum opzettelijk een destijds 57-jarige Rosmalense vrouw op haar scooter omver reed. Volgens de officier ontbreekt het bewijs om dat hard te maken.

Masselink eiste vrijdag een celstraf van zes maanden en twee jaar ontzegging van de rijbevoegdheid voor doorrijden na het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel.

Hert
,,Na de klap was ik in paniek en reed ik direct naar huis. Ik dacht dat ik een hert had aangereden. En daarna dacht ik dat het weleens eens mens kon zijn.” Dat vertelde de man thuis, toen hij 112 waarschuwde. Agenten constateerden dat hij onder invloed was van alcohol.

Dronken
De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar niet, maar beiden hadden wel apart van elkaar een bezoek gebracht aan partycentrum Hooghei. Voordat de man uit Berlicum daar in zijn auto stapte, had hij de vrouw verteld dat hij dronken was. Hij vroeg tevergeefs of zij hem naar huis wilde brengen. Even later vond de aanrijding plaats.

Boxtel e.o.