Volledig scherm
Hertogboer Nicky Sanders (rood shirt) vaart met zijn fluisterboot. © Noor Reigersman

Bezoekers open dag ontdekken wandelend en varend Landgoed Haanwijk

SINT-MICHIELSGESTEL – Overal op Landgoed Haanwijk waren zondag groepjes mensen te zien die wandelden, vaarden, keuvelden en luisterden. De bezoekers waren op het landgoed in Sint-Michielsgestel vanwege de open dag.

In het buitenlokaal vertelde vrijwilliger Gert-Jan Boelens over het werk van Brabants Landschap, eigenaar van het landgoed. „We proberen inwoners uit Den Bosch over de Bossche Broek heen hier te krijgen. Tijdens verjaardagsfeestjes hoor je vaak dat mensen Haanwijk helemaal niet kennen en dat proberen we te veranderen. Dit prachtige landschap is heel dicht bij de stad en het zit vol historie. Zoals laatst een man zei: ‘Ik ruik hier Napoleon’.”

Thijs Romeijn en zijn dochter Sterre (9) kochten eerst een desembrood en wafels bij het bakhuisje, waar bakker Mike Chambon het ene na het andere brood tevoorschijn toverde. Daarna klommen ze als eersten aan boord van de fluisterboot van Hertogboer Nicky Sanders. Sterre: „We gaan altijd wafels eten als er in het bakhuisje wordt gebakken en daarnet zagen we dat we vandaag ook kunnen varen.”

Boxtel e.o.