Volledig scherm

Bezwaren centrumplan Sint-Michielsgestel ongegrond en vergunning verleend

SINT-MICHIELSGESTEL - De start van de bouw van centrumplan in Sint-Michielsgestel is weer een stapje dichterbij. Uit een advies van de Onafhankelijke Commissie Rechtsbescherming blijkt dat er terecht een omgevingsvergunning is verleend. Het college van de gemeente heeft dat advies dinsdag overgenomen.

"We kunnen aan de gang!", zo laat wethouder Mathijssen weten. "Er is geen grond volgens de commissie rechtsbescherming om de vergunning voor de bouw niet te verlenen." De commissie struikelde enkel over het onderdeel parkeren, laden en lossen in relatie tot de bouwverordening. Toch is ervoor gekozen om de omgevingsvergunning in stand te houden.

Wethouder Mathijssen: "Nu de omgevingsvergunning is verleend, gaan we snel om tafel met projectontwikkelaar Van Wanrooij, Ahold en Brabant wonen om de planning te bespreken en concreet te maken."

Doordat er in december twee bezwaren waren ingediend, werd de realisering van het centrumplan tijdelijk uitgesteld. In januari werd er uit protest een groot spandoek opgehangen aan de Petrus Donderstoren.

Boxtel e.o.