Volledig scherm
Protestantse kerk in Sint-Michielsgestel. Links een klein gedeelte van de pastorie.

Bezwaren tegen 'volbouwen' van Pastorijtuin in Sint Michielsgestel

DEN HAAG - De Pastorijtuin bij de protestantse kerk aan de Nieuwstraat in Sint Michielsgestel wordt veel te volgebouwd en er komt teveel verharding, zeiden tegenstanders maandag voor de Raad van State in Den Haag. ‘’Er komt niets terecht van de belofte dat de tuin een groen karakter zou houden’’.

Bewoners van de Schildershof, Petrus Dondersplein en Vereniging Groene Hart Brabant willen dat het bestemmingsplan Pastorijtuin Schijndelseweg Schildershof van tafel gaat. Daarin heeft de gemeenteraad vastgelegd dat naast de kerk een multifunctioneel centrum mag komen en vier woningen achter de oude tuinmuur.
Doorn in het oog is de verbouwing van de cultuurhistorische tuinmuur aan de kant van de Schildershof. Die zou in tact blijven, volgens stukken van de gemeente. Er komen echter doorgangen voor de vier woningen. Alle tegenstanders vinden dat de muur niet mag worden aangetast.

Niet beschermd
De muur is niet beschermd en heeft geen monumentenstatus, zegt de gemeente. De gemeente Sint-Michielsgestel is tevreden over het groenplan dat de projectontwikkelaar moet gaan uitvoeren. De monumentale bomen zijn helaas al gekapt, vindt ook de gemeente. Maar daarvoor in de plaats komen twaalf bomen die meteen op de gemeentelijke bomenlijst komen te staan.

Uitspraak volgt over enkele weken.

Boxtel e.o.