Volledig scherm
Valentijnsdag Astrid Bos © N Reigersman

Bloemetje of chocola met Valentijnsdag?

BOXTEL-SINT-MICHIELSGESTEL - Niks roes uitslapen na carnaval in Sint-Michielsgestel: in Bloem Design was het woensadgochtend meteen stervensdruk met mensen die een valentijnsboeket voor hun geliefde kochten. ,,Drukker dan normaal met Valentijnsdag", constateerde eigenaar Mark Heijden. ,,Je merkt dat het economisch goed gaat." 

In Bloemsierkunst Marimba in Boxtel vlogen de roze rozen als warme broodjes over de toonbank. Eigenaar Bart van Roosmalen somde drie redenen op om bloemen te kopen. ,,Om iets goed te maken na carnaval of je hebt iets beloofd in die dagen. Of je hebt een scheve schaats gereden - en dat is goed voor onze omzet." 

Van Roosmalen benadert zijn klanten graag persoonlijk en dat bleek gisteren ook weer. ,,Er kwam vanochtend een vrouw in de winkel en die kreeg nooit een valentijnsbloemetje van haar man. Dat is toch schrijnend? Ik heb haar een roos gegeven. Ze was echt blij." Bloemen blijken meer in trek te zijn dan chocola tijdens Valentijnsdag, merkte Astrid Bos van chocolaterie 't Goei Leven in Boxtel. ,,Maar ik weet het niet precies. Ik kan toch moeilijk vragen of mensen iets kopen vanwege Valentijnsdag?"

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De Brasserie Kentalis in Sint-Michielsgestel nu echt open voor publiek
  PREMIUM

  De Brasserie Kentalis in Sint-Michiels­ges­tel nu echt open voor publiek

  SINT-MICHIELSGESTEL - De drie samenwerkende partijen Kentalis, Werkpad en WSD hebben dinsdagochtend De Brasserie geopend in het historische hoofdgebouw van Kentalis in Sint-Michielsgestel. Met De Brasserie is er nu een plek waar het personeel en bezoekers aan het Audiologisch Centrum wat kunnen drinken en een broodje kunnen eten. De uitspannig wordt gerund met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
 2. Brabander moet de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort gaan halen: 'Nu is de tijd'
  PREMIUM

  Brabander moet de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort gaan halen: 'Nu is de tijd'

  Za 19 mei. Met de Racedagen met Max Verstappen tijdens Pinksteren, maakt het circuit van Zandvoort zich op voor de drukste dagen van het jaar. Dat zal echter peanuts zijn, vergeleken met die ene grote droom: de Formule 1. Met Dungenaar Robert van Overdijk - afkomstig van de Beekse Bergen en de Brabanthallen - sinds kort aan het stuur, moet een Brabander die autorace naar Nederland halen. Hoe groot de kans is dat dat gaat lukken? ,,Ik ga daar geen percentage aan hangen."

Boxtel e.o.