Volledig scherm
Valentijnsdag Astrid Bos © N Reigersman

Bloemetje of chocola met Valentijnsdag?

BOXTEL-SINT-MICHIELSGESTEL - Niks roes uitslapen na carnaval in Sint-Michielsgestel: in Bloem Design was het woensadgochtend meteen stervensdruk met mensen die een valentijnsboeket voor hun geliefde kochten. ,,Drukker dan normaal met Valentijnsdag", constateerde eigenaar Mark Heijden. ,,Je merkt dat het economisch goed gaat." 

In Bloemsierkunst Marimba in Boxtel vlogen de roze rozen als warme broodjes over de toonbank. Eigenaar Bart van Roosmalen somde drie redenen op om bloemen te kopen. ,,Om iets goed te maken na carnaval of je hebt iets beloofd in die dagen. Of je hebt een scheve schaats gereden - en dat is goed voor onze omzet." 

Van Roosmalen benadert zijn klanten graag persoonlijk en dat bleek gisteren ook weer. ,,Er kwam vanochtend een vrouw in de winkel en die kreeg nooit een valentijnsbloemetje van haar man. Dat is toch schrijnend? Ik heb haar een roos gegeven. Ze was echt blij." Bloemen blijken meer in trek te zijn dan chocola tijdens Valentijnsdag, merkte Astrid Bos van chocolaterie 't Goei Leven in Boxtel. ,,Maar ik weet het niet precies. Ik kan toch moeilijk vragen of mensen iets kopen vanwege Valentijnsdag?"

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement