Volledig scherm
“Het lage wachten wordt beloond”, aldus burgemeester Pommer © Willem Geurts

Bouw nieuw dorpshart Sint-Michielsgestel nu ook officieel gestart

SINT-MICHIELSGESTEL – Nu is het ook officieel in gang gezet, de metamorfose van het centrum van Sint-Michielsgestel. Voor een korte presentatie en een show van een illusionist kwamen ruim 100 mensen zaterdag tot bij de Gestelse Toren.

Veel jaren van smachtend wachten zijn ten einde, vond het seniorenpaar Geert en Toos van den Broek. “Fijn dat het eindelijk gaat gebeuren. Het was een dooie boel en nu komt er leven in. Wij zijn er heel blij mee”, zegt Toos. Vooral het vooruitzicht dat zij straks over een nog aan te leggen weg vanuit haar nieuwe woning nabij De Beemden naar de winkel kan, spreekt erg aan.

Brasserie
Op het podium tovert illusionist Masteer Winfried burgemeester Pommer tevoorschijn. “Het lage wachten wordt beloond”, aldus de burgemeester, “en nu komt het op ons allemaal aan om van het centrum een energiek en bruisend dorpshart te maken.” Die hoop koestert ook Johan Schellekens. Samen met dorpsgenoot Thieu van Berkel is hij van zins een brasserie te bouwen en te openen. Pal naast de toren. “Het mooiste is als wij van start kunnen als zowel het AH- als het Emté-complex gereed zijn.”, blikt Schellekens hoopvol vooruit.

Voorafgaand aan de officiële opening bleek al hoe groot de belangstelling is voor de negentien koopwoningen boven AH. Vele tientallen dromden samen voor Galerie De Rijker om in te tekenen.

Boxtel e.o.