Volledig scherm
Initiatiefnemers Jan en Bram Taks. © Wendy Strik

Bouw waterkrachtcentrale in Dommel bij Gestel kan beginnen

SINT-MICHIELSGESTEL – De bouw van de waterkrachtcentrale in de Dommel bij Sint-Michielsgestel kan van start. Woensdag bereikte de teller van de crowdfunding het streefbedrag van 350 duizend euro.

In de zomer al kan de Dommelstroomcentrale bij de Gestelse stuw elektriciteit leveren. De bedenkers van de energiecentrale, vader en zoon Taks, zijn blij verrast met de snelle ontwikkelingen. “Vooral de laatste weken ging het hard met de eerste ronde. Gemiddeld waren er per dag meer dan 15 inschrijvingen.”, aldus Jan Taks. Ruim 300 deelnemende burgers en bedrijven schreven in voor een bedrag van gemiddeld iets meer dan € 1000.

Kosten
De totale kosten voor de aanleg van de elektriciteitscentrale bedragen 1 miljoen euro. Daarvan nemen Stichting Doen, RABO bank, gemeente Sint-Michielsgestel en Het Groene Woud gezamenlijk een flink bedrag voor hun rekening.

Deelnemers aan de crowdfundingactie (à 150 euro per certificaat) zijn straks mede-eigenaar van de Waterkrachtcentrale Dommelstroom.

Info-avond
Op 18 februari is er een informatieavond in Rode Rik (Vught); op 23 februari bij Zaal Absoluut in Sint- Michielsgestel een over Dommelstroom; aanvang beide 19.30 uur.

Boxtel e.o.