Volledig scherm
Aanzicht van het nieuwe Albert Heijn blok vanaf het Petrus Dondersplein. © Van Wanrooij

Bouwperikelen Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel kosten ondernemers klanten

SINT-MICHIELSGESTEL - De bouwperikelen op het Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel hebben de daar gevestigde The Read Shop de eerste 25 weken van dit jaar 2.000 klanten gekost, stelt eigenaar Piet van Esch.

„Mensen komen aanrijden, zien bouwhekken staan en denken dat de winkels dicht zijn. En dan rijden ze door naar Vught. Dat houden wij als winkel niet nog twee jaar vol.” Hij laat personeel al minder uren draaien.

Overvol
​De aantrekkingskracht van het Petrus Dondersplein is voor de klanten al gedaald sinds in 2013 de DA-drogist de deuren sloot. Bij kledingzaak No Limit is de omzet ongeveer hetzelfde gebleven, maar mede-eigenaar Michel den Ouden signaleert wel het overvolle parkeerterrein rond de toren.

Parkeerplaatsen
„Is er iets in de kerk of bij De Zwaantjes te doen, dan staat het hier vol. Dat wordt wat als de bouw van de Albert Heijn echt begint. Al die werklieden moeten ook hun auto kwijt.” Volgens een gemeentewoordvoerder zijn afspraken gemaakt met de aannemers, zodat zo veel mogelijk parkeerplaatsen beschikbaar blijven.

Boxtel e.o.