Volledig scherm
© Mark van de Voort

Brabants bont spektakel met Fanfari Bombari Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Muzikaal bekvechten om de hoogste eer tijdens Bosch-jaar 2016. Koren en muziekgezelschappen uit heel Brabant zetten dit najaar hun beste beentje voor.

De buitenvoorstelling ‘Fanfari Bombari’ is een fictief kemphanengevecht tussen lokale muziekgezelschappen. Wie slaagt erin om de beste Bosch-voorstelling op poten te zetten? Een fantasiespektakel uit de koker van componist Bart van Dongen en toneelschijfster Wiske Sterringa.

Dit weekend waren muziekgezelschappen en koren uit Sint-Michielsgestel en omgeving in een vrolijke strijd verwikkeld op het pittoreske terrein van kasteel Ruwenberg. Een Brabants bont gezelschap had zich verzameld in de lommerrijke omgeving van het landgoed. Van Harmonie Sint-Michael en straatorkest de Pannelappen tot het Gestels Gemengd Koor en smartlappenkoor Hoge Noot uit Berlicum. Een vederlichte muzikale klucht ontvouwt zich waarin de ruziënde actrices Natasja van Tilburg en Dian Krijnen voor hilarische hoogtepunten zorgen.

De zoetgevooisde, vredelievende volkszanger Gerard van Maasakkers neemt een heldenrol op zich door alle twistende partijen te verzoenen. ‘Fanfari Bombari’ trekt de komende maanden nog door schilderachtig Brabant, en is te beleven in Heusden (21 t/m 23 oktober, kasteeltuin De Burcht) en Vught (4 t/m 6 november, Fort Isabella).

Boxtel e.o.