Volledig scherm

Buitenlokaal Haanwijk houdt open dag in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL/HALDER – Buitenlokaal Haanwijk in Sint-Michielsgestel is op zondag 9 oktober open voor publiek.

Het publiek krijgt binnen informatie over het werk van het Brabants Landschap. Daarnaast zijn er rondleidingen in het gebied rondom het Buitenlokaal Haanwijk. Deze zijn onder leiding van gidsen van IVN en Natuurgroep Gestel.

De rondleidingen starten om 11.00 en om 13.00 uur. Bij mooi weer bakt er een bakker brood in het oude bakhuisje.

Om 11.00 start er ook een vaartocht vanuit Halder. Bezoekers stappen in een bootje van de Hertogboeren en kunnen zo Den Bosch vanaf het water bekijken. Zij varen daarbij langs Kastee. Maurick in Vught en Oud Herlaer in Sint-Michielsgestel. De toch start vanaf de steiger in Halder en duurt ongeveer een uur.

Het Buitenlokaal aan de Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel is op zondag 9 oktober van 10.00 tot 16.00 uur open. Deelname aan de natuurwandelingen zijn gratis. De vaartocht kost 9 euro per persoon, leden van Brabant Landschap betalen 6 euro bij vertoon van een jaarkaart. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50 procent korting en kinderen jonger dan 5 mogen gratis mee.

Aanmelden voor de vaartocht kan via de website. Pinnen aan boord is geen mogelijkheid, deelnemers moeten contant betalen.

Boxtel e.o.