Volledig scherm
Ineke Gallé-Rovers toont haar kleurrijke gehaakte Care Bags © W Geurts

Care Bags helpen patiënt na borstoperatie gêne overwinnen

SINT-MICHIELSGESTEL - Twee keer onderging Ineke Gallé-Rovers uit Sint-Michielsgestel een borstoperatie. In de ziekenhuisperiode ervoer zij hoe confronterend het was met witte plastic tasje, met daarin de drain voor het wondvocht, door de gangen te lopen. ,,Je loopt dan getekend door het ziekenhuis", vertelt Ineke Gallé. Een ideetje van haar man Geertjan bracht verandering. Ineke haakt wekelijks zeker tien zogenaamde Care Bags.

Gekleurde wollen tasjes die de patiënt over de schouder draagt. ,,Het zijn stuk voor stuk unieke creaties", vertelt de maakster van de Care Bags. De patiënten krijgen het tasje van Ineke. ,,Ik kan hiermee een beetje verzachting bieden. Bovendien heb ik zelf ook afleiding in de dagen dat ik me minder voel." Gallé bevindt zich nog in een periode met chemobehandelingen.

  Via Facebook kreeg zij al van tal van lotgenoten vijf sterren voor het uitgewerkte idee. ,,Dat doet goed", aldus Ineke Gallé, ,,zeker als de patiënt minder gêne voelt om zich te laten zien met een gepersonaliseerde Care Bag."