Volledig scherm
Rechtbank © Kees Backx/BD

Celstraf voor doorrijden na aanrijding op de Hooghei in Berlicum

DEN BOSCH - Een 45-jarige Berlicumse automobilist die twee jaar geleden op de Berlicumse Hooghei doorreed nadat hij een destijds 57-jarige Rosmalense vrouw op haar scooter omver reed, is vrijdag veroordeeld tot twee maanden celstraf met aftrek van voorarrest en een taakstraf van 240 uur

Ook is een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd van vijftien maanden met aftrek van het half jaar dat hij eerder niet mocht rijden. De resterende negen maanden zijn hem voorwaardelijk opgelegd met een proeftijd van twee jaar.

Paniek
Twee weken geleden hoorde de man een celstraf van zes maanden en twee jaar ontzegging van de rijbevoegdheid tegen zich eisen. „Ik was in paniek en reed na de klap naar huis. Ik dacht dat ik een hert had aangereden. En daarna dacht ik dat het weleens eens mens kon zijn.” Dat zei de man tijdens de rechtszitting.

Onverantwoord
Volgens de rechtbank is bewezen dat de man reed onder invloed van alcohol. „Verdachte heeft op volstrekt onverantwoorde en verwerpelijk wijze gehandeld.” Hij ‘kan van geluk spreken dat de aanrijding niet heeft geleid tot fataal letsel'.

Boxtel e.o.