Volledig scherm
een voorbeeld van een consultatiebureau. © peter van trijen/het fotoburo

Consultatiebureau Berlicum blijft

Berlicum - Berlicum houdt een consultatiebureau. Eigenlijk zou de vestiging in Den Durpsherd moeten sluiten vanwege bezuinigingen bij de GGD, maar dat wordt voorkomen doordat het Gestelse B en W er enkele 'tienduizenden euro's' aan wil besteden.

,,Eigenlijk is er de regel dat er binnen tien kilometer een consultatiebureau moet zijn. Dat zou betekenen dat in onze gemeente alleen die in Sint-Michielsgestel overblijft. Want het is 9,8 kilometer naar Berlicum, net onder die grens dus."

,,Maar dan gaan inwoners van Berlicum naar het consultatiebureau in Rosmalen en dat is toch zonde. We vinden het belangrijk dat we de kinderen in beeld hebben en dat dreigde op de achtergrond te raken als het consultatiebureau zou sluiten'', geeft wethouder Ed Mathijssen aan. 

  1. Team DonderSchoon wint ook tweede editie van de Gestelse quiz

    Team DonderSchoon wint ook tweede editie van de Gestelse quiz

    SINT-MICHIELSGESTEL – Weer ging team DonderSchoon met de winst aan de haal bij de tweede editie van de onlangs gehouden Gestelse Quiz. Zaterdagavond liep bij de prijsuitreiking de spanning in de feesttent op het Petrus Dondersplein hoog op. Bij de aankondiging van De Boomstempkes als derdeprijswinnaar en het noemen van De Pleinse Boys als tweede barstten de veertien van achttien quizzers van DonderSchoon uit in luid gejuich. ,,Wij hadden vooraf een plekje bij de eerste tien in gedacht”, vertelt een zeer tevreden Stance Donders ruim na afloop.

Boxtel e.o.