Volledig scherm
De 640 beschikbare plaatsen voor eht Oktoberfest in Den Dungen gingen al in de voorverkoop grif van de hand © W Geurts

Dankzij samenwerking Dungense horeca Zuid-Duitse sferen in tent

SINT-MICHIELSGESTEL - Vier horeca-ondernemers in Den Dungen sloegen de handen ineen, met als gevolg een eerste groots aangepakt Oktoberfest. Meer nog, het bleek een compleet succes. Al voor achten op de zaterdagavond is de grote tent al grotendeels gevuld. Later op deze Duitse avond zullen er in totaal 640 bezoekers zijn. 

"In de voorverkoop uitverkocht", lacht een van de organisatoren als hij weer een groep Dirndls en mannen in Lederhose naar hun plaatsen aan de lange tafels loodst.

Lang niet alle bezoekers komen uit Den Dungen. Oktoberfesten blijken een trekker, zeker ook voor de wat jongere garde. Terwijl de discovariant van 'Ich bin wie du' stevig uit de boxen schalt stapt Christy Peffer de feesttent binnen. "Wij zijn met tienen uit Kerkdriel gekomen", vertelt Christy. Zij en ook haar metgezellen zijn er op gekleed. De 'dirndl'-outfit is door alle vrouwen speciaal voor deze gelegenheden aangeschaft. De mannen vertonen zich in de typisch Zuidduitse kledij.

Intussen raken de obers al aardig op stoom. De net gevulde zware bierpullen torsen zij naar de dorstige feestgangers. Aan een van de tafels gaan wat handen wuivend omhoog, op de tonen van een lied. De start van een gezamenlijk initiatief van de Dungense horeca is veelbelovend. "Ja hoor, dan zeker een blijvertje gaan worden in Den Dungen", vertelt de man, die door zijn tenue herkenbaar is als een van mede-organisatoren.

  1. Team DonderSchoon wint ook tweede editie van de Gestelse quiz

    Team DonderSchoon wint ook tweede editie van de Gestelse quiz

    SINT-MICHIELSGESTEL – Weer ging team DonderSchoon met de winst aan de haal bij de tweede editie van de onlangs gehouden Gestelse Quiz. Zaterdagavond liep bij de prijsuitreiking de spanning in de feesttent op het Petrus Dondersplein hoog op. Bij de aankondiging van De Boomstempkes als derdeprijswinnaar en het noemen van De Pleinse Boys als tweede barstten de veertien van achttien quizzers van DonderSchoon uit in luid gejuich. ,,Wij hadden vooraf een plekje bij de eerste tien in gedacht”, vertelt een zeer tevreden Stance Donders ruim na afloop.

Boxtel e.o.