Volledig scherm
© Marcel Linssen

Definitieve beslissing De Huif Sint-Michielsgestel valt in januari

SINT-MICHIELSGESTEL - Rond 1 januari 2016 moet de definitieve beslissing vallen over de toekomst van gemeenschapshuis De Huif in Sint-Michielsgestel. „Komt het in het gemeentehuis of wordt het toch vernieuwbouw aan de Hortensiastraat”, lepelt wethouder Koos Loose de twee opties op.

De beslissing moet uiterlijk in januari vallen wil het gebouw twee jaar later - 1 januari 2018 - klaar zijn. De Huif is het laatste gemeenschapshuis in de gemeente Sint-Michielsgestel dat nog ‘vernieuwd’ moet worden. In eerste instantie was 1 januari 2016 de uiterste datum voor nieuwbouw van De Huif. Door de crisis en diverse discussies over andere locaties is die ‘uiterste datum’ iets naar achteren geschoven.

Loose wil van De Huif - net als van de andere gemeenschapshuizen in de gemeente - een huiskamer maken. „Een ontmoetingsplek waar je een bibliotheek en muziek kunt vinden, waar verenigingen zich thuisvoelen. Besturen moeten bredere activiteiten opzetten en zo meer publiek trekken”, meent Loose.

Het is een verwijzing naar gemeenschapshuis de Moerkoal in Middelrode. „Daar heb je een bestuur dat ook zaken als dagbesteding en repair café oppakt.”

Boxtel e.o.