Volledig scherm
Bij landgooed Seldensate gaat niet één beukenboom om. Niet als het ligt aan Cor en Lena van den Akker uit Middelode. © Marcel Linssen/BD

'Die beukenbomen van 100 jaar oud blijven staan in Middelrode'

MIDDELRODE - Bij Landgoed Seldensate gaat niet één beukenboom om. Niet als het ligt aan Cor en Lena van den Akker uit Middelrode. Ze hebben inmiddels steun van de Gestelse wethouder Ed Mathijssen. Die is helder en duidelijk: „In deze gemeente worden geen gezonde bomen gekapt zonder dringende reden."

Je zou de Van den Akkers de hoeders van Landgoed Seldensate kunnen noemen. Het echtpaar woont al 46 jaar in het poortgebouw van Seldensate, dat voor een groot deel eigendom van de gemeente is. Toen ze er kwamen wonen waren de bomen langs de slootkant, en de grindweg langs hun huis, al volgroeid. Nu markeren ze overduidelijk het einde van bos en landgoed. „Ik denk dat die beukenbomen iets van 100 jaar oud zijn”, schat Cor van den Akker.

Maandag ontdekte het echtpaar op een tekening van het waterschap dat de bomen langs hun sloot weg moeten. Na tussenkomst van wethouder Ed Mathijssen zegt projectleider Bart Pastor van Waterschap Aa en Maas toe dat nogmaals serieus bekeken wordt of de beuken weg moeten.

Boxtel e.o.