Volledig scherm
Initiatiefnemers Jan en Bram Taks. © Wendy Strik

Dommelstroom Gestel in Top 40 van crowdfundprojecten

SINT-MICHIELSGESTEL - Door een bijdrage van de stichting Doen en een lening van aannemer Landustrie is via crowdfunding nu nog ‘maar’ 350.000 euro nodig voor de bouw van de Dommelstroomwaterkrachtcentrale in De Dommel bij Sint-Michielsgestel.

"In de crowdfunding Top 40 - ja die bestaat ook - staan we deze week op plek 8. Toch een leuk idee”, merkt initiatiefnemer Bram Taks op. Hij en zijn vader Jan kwamen twee jaar geleden op het idee om met een waterkrachtcentrale in de stuw in De Dommel bij Gestel stroom op te wekken. Volgens berekeningen voldoende voor 170 huishoudens.

Lening
Om het plan financieel rond te krijgen moest meer dan een miljoen euro op tafel komen. Door een lening van 400.000 euro van Landustrie en bijdragen van stichting Doen en anderen is dat bedrag naar beneden gegaan. Via crowdfunding moet nog zo’n 200.000 van de 350.000 euro ingezameld worden. Burgers van Gestel en omringende plaatsen kunnen maximaal 75 certificaten kopen à 150 euro. Voor meer toelichting worden in Boxtel, Vught en Sint-Michielsgestel nog informatieavonden gehouden.

De initiatiefnemers hopen de centrale al deze zomer te kunnen laten bouwen.

  1. Kermis en Spiegeltent gaan in Gestel hand in hand

    Kermis en Spiegeltent gaan in Gestel hand in hand

    SINT-MICHIELSGESTEL - Met de vertrouwde attracties op het Petrus Dondersplein en met een rijkgevuld nevenprogramma in de Spiegeltent wacht het dorp Sint-Michielsgestel komend weekeinde weer aantrekkelijke Gèsselse Kermisfeesten. De vitaliteit van de traditionele kermis kreeg vorm dankzij ideeën van Noot de Kort en met hulp van de Gestelse Pomp een enorme impuls met een ludieke, informatieve, maar vooral onderhoudende invulling in de Spiegeltent.

Boxtel e.o.