Volledig scherm
De drie marathonbiljarters temidden van de 'aanjagers' van het initiatief, Wilbert Leening, Tiny van Pinxten en Will Klitsie. © Willem Geurts

Drietal Gestelaren biljarten 27 uur voor goed doel

SINT-MICHIELSGESTEL – Een vrouw en twee mannen, alle drie bezeten van de biljartsport steken via hun hobby drie maatschappelijke organisaties in hun woonplaats een welkom handje toe. Silvie van Eindhoven, Robbie van de Griendt en Martie Schuurmans starten zaterdag 15 oktober om 12 uur aan een marathon van 27 uur.

Ieder speelt tegen 26 tegenstanders. In de finale, zondagmiddag van 14 tot 15 uur treffen zij elkaar. Plaats van handelen is Zaal Overberg.
,,Wij willen iets betekenen voor belangrijke maatschappelijke initiatieven in het dorp”, zegt Robbie van de Griendt. Hij koos daarom de Vrienden van den Beemden als bestemming voor de donatie van onder andere zijn tegenstanders. Martie Schuurmans steunt met zijn deel het Gestelse jeugdcarnaval en Silvie van Eindhoven koos Partis als bestemming. ,,De opbrengst komt op een goede plek terecht”, aldus libre-speelster Silvie.

'Serieus en geconcentreerd blijven'
Ieder uur spelen de biljarters vijftig minuten, met dan dan tien minuten rust. Een marathon van 27 uur achten ze geen van allen als een te zware last. ,,Serieus en geconcentreerd blijven, dat is het belangrijkste”, weet Van de Griendt uit eerdere marathons. ,,In de ochtend kak je even in, maar dan speel je weer je beste partijen.” En, zo benadrukken ze alle drie: ,,We weten waarvoor we het doen.” De vorige poging, een jaar terug, bracht 2.100 euro in het laatje.

Volledig scherm
Martie Schuurmans, Silvie van Eindhoven en Robbie van de Griendt (vlnr) biljarten 27 uur aan één stuk. © Willem Geurts

Boxtel e.o.