Volledig scherm
Gemma van de Loo (links) en Angela Kampman bezig met de laatste voorbereidingen. © Roy Lazet

Eerste Gestelse Quiz telt al ruim 600 deelnemers

SINT MICHIELSGESTEL - Ruim 600 Gestelaren doen mee aan de eerste Gestelse Quiz op zaterdag 26 november. De zes koppen tellende organisatie is er al maanden druk mee.

Op tafel liggen de mappen met vragen voor de 53 teams die meedoen.De meeste vragen bedacht het zeskoppige organisatieteam zelf. Angela Kampman: „We hebben een mix van algemene vragen en vragen over het dorp. Want de quiz moet voor verschillende mensen van verschillende leeftijden leuk zijn.” Er zijn ook opdrachten in het dorp zelf. Deelnemers moeten daarvoor de fiets pakken.

Nieuwsgierig
In het dorp krijgen de makers vaak nieuwsgierige vragen. Maar stiekem zijn Gemma van de Loo en Kampman zélf net zo nieuwsgierig naar het verloop van de quiz. „We zijn echt heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan en of de mensen het leuk vinden. Het liefst zou ik willen meekijken, maar dat gaat niet. Op de avond zelf zien we wel af en toe iets. Maar waar en hoe, dat verklappen we niet...”
Na de quizavond heeft de organisatie twee weken de tijd om alle antwoorden na te kijken. Op zaterdagavond 10 december is er een feestavond op het Winterplein Petrus Dondersplein. Daar zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Lees meer over de Gestelse Quiz in het Brabants Dagblad van vrijdag 18 november, editie Meierij

Boxtel e.o.