Volledig scherm
PREMIUM
De elfjarige Mendo van Leeuwen toont de beloningen na elk van de vele tientallen behandelingen die hij onderging bij de bestrijding van zijn kanker. Mendo is genezen. Op 15 en 16 september is hij een van de Eregasten bij de Samenloop voor Hoop in Sint-Michielsgestel. © Willem Geurts

Elfjarige ex-kankerpatiënt pleit voor meedoen aan Samenloop voor Hoop Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - ,,Dit is de mooiste", wijst de 11-jarige Mendo van Leeuwen naar een blauwe kraal met oranje bloem. Het is de laatste kraal uit een wel anderhalve meter lange kralenketting, beloninkjes voor elk van de vele tientallen behandelingen die Mendo onderging als kankerpatiëntje in Nijmegen. Op 15 en 16 september is Mendo een van de Eregasten bij de derde Samenloop voor Hoop in Sint-Michielsgestel.

Quote

Ik ben gelukkig beter geworden en ik wil dat het voor anderen ook beter wordt

Mendo van Leeuwen

Mendo's zo speciale kraal kreeg hij nadat hij 'schoon' was, helemaal vrij van kankercellen. Verlost van enorm veel ongemak. Een jaartje of vier terug inmiddels. De herinneringen aan deze zware tijd beperken zich voor de Dungense jongen vooral uit de noodzakelijke en soms nare en pijnlijke behandelingen. Zijn ouders Mireille en Eddy vatten de hele gang van zaken in een notedop weer, vanaf het moment dat met een enorm opgezwollen buik zich het Burkitt-Lymfoom zich aandiende, tot aan die vijfde en laatste chemokuur.