Volledig scherm
Annette Jacobs en Christel Heijmans bekijken de symphatiebetuigingen van Dungenaren die tegen verkoop van Grienselhof. © Willem Geurts

Flinke steun in de rug voor behoud Grienselhof in Den Dungen

DEN DUNGEN – Het initiatief van Christel Heijmans en Annette Jacobs om Grienselhof in Den Dungen te behoeden voor verkoop, kreeg zondag veel bijval tijdens een ‘handtekeningenactie’ in het knusse winkeltje TUF. Bijna 100 Dungenaren bezochten de zaak om er hun sympathie of zelfs medewerking te tonen.

Als belangrijkste reden voerden de meesten aan dat het historisch belangrijke gebouw een nuttige bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid in het dorp. Bovendien dragen de diverse generaties talloze herinneringen mee.“Bij verkopen van Grienselhof raakt Den Dungen iets onherstelbaars kwijt”, vindt Christel Heijmans.

Winst
Het tweetal vond in buurman Robert Goossens een medestander. “Het is zo zonde dat dit mooie pand zo staat te verpieteren”, zegt Goossens. Volgens hem leent het pand zich juist voor lokale ondernemers. Voor starters of creatieve geesten kan het een prima plek zijn om later door te groeien. “Ik zie er winst in voor Den Dungen als het een functie blijft behouden voor het dorp”, zegt Goossens.

“Er zijn al heel wat winkels uit het dorp verdwenen”, zegt Annette Jacobs. “Er liggen gewoonweg kansen.” Het is donderdag aan de gemeenteraad om zich uit te spreken over ofwel verkoop of alternatieve oplossingen een kans te geven. “Dat is het enige dat wij vragen”, aldus Jacobs. Naast de naast de steunbetuigingen van mensen die hun mening kwamen geven, zijn er veel sympathiereacties via Facebook geplaatst.

Volledig scherm
Voor bezoekers lag ook documentatie over Grienselhof ter inzage. © Willem Geurts

Boxtel e.o.