Volledig scherm
Bij 'Gein op het Plein' hebben kinderen veel ruimte om te spelen. Ouders en familieleden zoeken het meer bij een praatje, daarbuiten op het voorplein van de Litserborg © Willem Geurts

Gein op het Plein vooralsnog bescheiden evenement

SINT-MICHIELSGESTEL - Knus en sfeervol zag het er zeker uit op het voorplein bij De Litserborg, ja het deed zelfs wat Spaans aan. Op een strandje, met uitdagende speelgelegenheid voor de jeugd én zowaar het zonnetje konden Dungenaren zaterdag het net opgeborgen vakantiegevoel weer voor even terughalen. 

Er werd bepaald niet massaal gebruik van gemaakt. Het bleef bij tientallen nazomergenieters die zich kwamen laven aan de hapjes of aan de spelletjes. De 5-jarige Rens van Gemert zat tegen zessen nog barstensvol energie. Drie uur lang vertoeft hij met zijn moeder Linda van de Koevering bij 'Gein op het Plein'. "Ik heb gevoetbald, in de zandbak gespeeld én op de stier gezeten", vertelt Rens met trots. 

Moederlief zag vooral de meerwaarde van het evenement. "Superleuk dat ze dit soort evenementen in Den Dungen organiseren, ons dorp heeft zoiets nodig", zegt Rens' moeder, "Jammer dat er niet meer mensen hier op afkomen." Met haar woorden steunt zij de initiatoren van 'Gein op het Plein', Christel Heijmans en Frans van der Waal. Die hebben voor volgend jaar het thema al gereed: "Piazza, Italië", zegt Christel, "met weer een strandje."