Volledig scherm
Dynamisch Beekdal. © Tjeu van Ras/BD

Gemeente Sint-Michielsgestel: 'Rechtszaak tegen Dynamisch Beekdal heeft geen zin meer'

SINT-MICHIELSGESTEL - De rechtszaken van Vereniging Het Groene Hart Brabant tegen de werkzaamheden rond de Aa hebben geen zin meer. Dit stelde de gemeente Sint-Michielsgestel donderdag bij de Raad van State in Den Haag.

De hele uitvoering is vastgelegd in het projectplan en het bestemmingsplan, zei raadsman Hans Besselink namens de gemeente. Die plannen zijn onherroepelijk dus die stations zijn gepasseerd. Het Groene Hart is het niet eens met de plannen omdat de Aa een onnatuurlijk verloop zou krijgen. Gronden langs de beek zouden tot grote diepte worden omgewoeld en onherstelbaar vernield.

Vergunningen
Volgens het Groene Hart houden Combinatie De Vaart en het Waterschap Aa en Maas zich niet aan de vergunningen. Dit wordt bestreden. Hierover zou donderdag een rechtszaak dienen bij de rechtbank. Die is afgeblazen in afwachting van de uitspraak van de Raad van State. Het Dynamisch Beekdal ligt tussen kasteel Heeswijk en de A2 bij Den Bosch. Volgens de plannen krijgt de beek een meer kronkelende loop en komt er vrije natuurontwikkeling op de oevers. Uitspraak van de Raad van State volgt binnen enkele weken.

Boxtel e.o.