Volledig scherm
Verkeersveiligheid staat op het verlanglijstje. © Rianneke Mees/BD

Gemonde heeft vooral winkel op verlanglijstje staan

GEMONDE - De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel vergadert donderdagavond over het bestemmingsplan Kom Gemonde. Maar wat willen de mensen in Gemonde zelf nou graag anders zien? Een winkel, een pinautomaat, betaalbare woningen en veilige fietspaden staan hoog op het verlanglijstje.

Het is koffiepauze in ‘t Schufke, de recreatiezaal achter café de Schuif. Volksdansgroep Klavertje Vier laat de benen even rusten. De monden daarentegen rusten niet. „Een winkel!” De dames zijn er eensgezind over: het dorp ontbeert een winkel. Maar realistisch zijn ze ook; een winkel zal wel niet rendabel zijn in Gemonde. „We hebben er eigenlijk allemaal aan meegewerkt dat die winkel die er eerst was, er niet meer is", analyseert Diny van der Sangen. Toch is een winkel een gemis dat veel verschillende Gemondenaren noemen.

Online bestellen
Els Muskens (67) bestelt haar boodschappen online. „Een winkel kan niet leven van wat ik daar vergeten ben te bestellen.” Een pinautomaat wordt ook veel genoemd als item dat gemist wordt, net als het gebrek aan betaalbare woningen en veilige fietspaden.

Lees het verhaal over Gemonde in het Brabants Dagblad van woensdag 9 november, editie Meierij.

Volledig scherm
Gemondenaren willen ook betaalbare woningen. © Rianneke Mees/BD
Volledig scherm
De dames van Volksdansgroep Klavertje Vier. © Rianneke Mees/BD

Boxtel e.o.