Hilde Geerts op het platteland van Kenia.
Volledig scherm
Hilde Geerts op het platteland van Kenia. © Hilde Geerts

Gemondse (17) bakt om in Kenia kinderen te gaan steunen

GEMONDE – Twee keer bezocht de 17-jarige Gemondse Hilde Geerts het armoedige Keniaanse platteland. Zij wil terug, om net als bij beide voorgaande bezoeken weer een hand toe te steken bij schoolkinderen. Om haar reis te bekostigen, om artikelen mee te nemen combineert zij haar passie en opleiding met haar doel. Hilde Geerts bakt tegen betaling koekjes, cupcakes, Gemondse Bollen en appelroosjes .

"In Kenia hebben kinderen meer reden tot klagen dan hier", aldus Hilde, die onderhand weet hoe noodzakelijk hulp gewenst is in Rongo. In 2012 waren het door haar gebakken en verkochte cupcakes die de tocht mogelijk maakten. Nu wil de patissière-in-de-dop het weer voor elkaar krijgen met een uitgebreider assortiment.

Beide bezoeken aan Kenia was in aanwezigheid van vader Harry. Deze hielp mee met bouwen, terwijl Hilde zich op school over kinderen ontfermde. "Ik wil terug", zegt Hilde beslist, die aan het Eindhovense Summa College patisserie studeert. "Driekwart van de kinderen is HIV besmet en is gebaat bij hulp vanuit Nederland. Dus ga ik terug. En die reis verdien ik bij elkaar door het bakken." Kleine bestellingen kan Hilde thuis in de oven doen, voor grotere stelt Zaal De Schuif haar keuken beschikbaar.