Volledig scherm
© Ad van Hasselt

Gestel bang voor meer vrachtverkeer richting Rosmalen

DEN DUNGEN - Meer vrachtverkeer vanaf bedrijventerrein De Brand via de Beusingsedijk richting Rosmalen. Dat wordt verwacht na de aanleg van een tweede ontsluitingsweg vanaf De Brand naar de Beusingsedijk in Den Dungen. Het college van Sint-Michielsgestel noemt dat onwenselijk.

Het is meteen de enige tegenwerping die de gemeente maakt tegen de mogelijke aanleg van zo’n weg. Die is volgens provincie en gemeente Den Bosch noodzakelijk zodra het bestaande bedrijventerrein De Brand wordt uitgebreid met een aantal zogeheten watergebonden bedrijven.

Het Gestelse college zegt dat het probleem van sluipverkeer weer manifest wordt nu er bij de toegang tot De Brand in Den Bosch mogelijk een ongelijkvloerse kruising komt. Daardoor wordt de roep om een tweede ontsluitingsweg weer actueel.
Aannemerscombinatie De Vaart heeft de provincie aangeboden binnen de reconstructie van de N279 een ongelijkvloerse kruising te realiseren bij De Brand. "Waar nodig zullen we het ‘onwenselijk’-standpunt over vrachtverkeer en de Beusingsedijk herhalen”, stelt het college.

Boxtel e.o.