Volledig scherm
Nieuwbouw in de wijk Jacobskamp in Den Dungen droeg een steentje bij aan de groei van het aantal inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel met 295 personen. © BrabantWonen

Gestel duurder uit met bouwrijp maken Jacobskamp Den Dungen

DEN DUNGEN - Doordat projectontwikkelaars de woningen in Jacobskamp in kleinere aantallen bouwen, is de gemeente Sint- Michielsgestel de komende jaren naar schatting 433.000 euro meer kwijt voor het bouw- en woonrijpmaken van het gebied.Uit een notitie blijkt dat ambtenaren de komende tijd meer voorbereidende en begeleidende werkzaamheden hebben dan eerder verwacht en berekend is. „Het werk kan minder efficiënt worden uitgevoerd dan de bedoeling was”, zo blijkt uit de notitie. Oorzaak hiervan is het feit dat bouwers de nieuwe woningen in minder grote aantallen bouwen dan enkele jaren ge;eden nog gebeurde.

En het bouwrijp maken van het gebied Jacobskamp is berekend aan de hand van grotere aantallen woningen in een keer.

Tegenover deze tegenvaller staan enkele meevallers rond Jacobskamp, zodat het negatieve saldo voor de gemeente voor dit plan uiteindelijk uitkomt op 356.000 euro. Ondanks deze tegenvaller is het totale financiële saldo voor Jacobskamp nog positief. Momenteel zijn er in Jacobskamp in totaal 79 woningen of al gebouwd, of in aanbouw.

Boxtel e.o.