Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Gestel praat op drie plaatsen tegelijk over opvang voor vluchtelingen

SINT-MICHIELSGESTEL - Op drie verschillende plekken in de gemeente Sint-Michielsgestel worden woensdag 11 mei gelijktijdig bijeenkomsten gehouden om inwoners te laten meepraten over huisvesting voor en integratie van vluchtelingen.

Tijdens die bijeenkomsten willen burgemeester Jan Pommer en de Gestelse wethouders in gesprek gaan met de inwoners. Pommer wil weten wat er leeft onder de Gestelse burgers en welke de gedachten zijn over de huisvesting van vluchtelingen.

"In Den Haag en Brussel wordt beslist dat er vluchtelingen komen, wij moeten als gemeenschap kijken hoe we dit het beste oplossen. Mensen moeten begrijpen dat dit urgent is, dat we praten over mensen en niet over getallen. We zijn benieuwd naar de ideeën over huisvesting die er onder de burgers leven”, licht Pommer toe.

Inwoners uit Den Dungen en omgeving kunnen die avond terecht bij Boer Goossens en gemeenschapshuis de Moerkoal in Middelrode is open voor inwoners uit Middelrode en Berlicum. Voor inwoners uit Gestel en Gemonde tenslotte staan de deuren van het Gestelse gemeenschapshuis De Huif open.

Bekijk het laatste nieuws over vluchtelingenopvang in de regio op bd.nl/vluchteling.