Volledig scherm
© Stock

Gestel wil panden verkopen voor circa 3,3 miljoen euro

SINT-MICHIELSGESEL - Door het samenwerken van organisaties te bevorderen en overbodige gebouwen te verkopen, hoopt het college van de gemeente Sint-Michielsgestel de komende twee jaar negen panden te verkopen. Deze zouden samen circa 3,3 miljoen euro kunnen opbrengen. De verkoopprijzen zijn vastgesteld aan de hand van taxaties en woz-beschikkingen.


De te verkopen panden komen binnen afzienbare tijd vrij door verhuizingen of stoppen van activiteiten. Van de negen panden staat momenteel het oude Dungense gemeenschapshuis De Blauwe Scholk al in de verkoop.

Burgerinitiatief
Bij een tweede leegstaand gebouw - Grienselhof Den Dungen - is een burgerinitiatief erin geslaagd het pand ‘op te eisen’. Het wil er een creatieve broedplaats voor studenten in onderbrengen. Ze krijgen daarvoor twee jaar de tijd. Andere voor verkoop genoemde panden zijn onder meer wijkplein Gestel aan de Irenestraat en de Beekvlietboerderij. Verder onder meer de Beekvlietboerderij, Jong Nederland en de huisartsenpost Den Dungen.

Loose is voorstander van meer en goed samenwerken van organisaties en verenigingen. Met als lichtend voorbeeld het nieuwe sportpark De Brand in Berlicum. "Zo kan het ook. Best kans dat we door dat soort samenwerkingen al voor 2019 geld kunnen uitsparen.”

Boxtel e.o.