Volledig scherm
© Thinkstock

Gestelse CDA, PvdA en VVD uiten zorgen over megawinkel voor doe-het-zelvers in Den Bosch

SINT-MICHIELSGESTEL – Nadat ondernemers uit Sint-Michielsgestel hun zorgen hebben uitgesproken over de mogelijk komst van Bauhaus naar Den Bosch uiten nu ook raadsleden van het CDA, de PvdA en de VVD hun zorgen over de plannen. De partijen willen weten wat het standpunt van het college van B en W is.

Het Duitse Bauhaus wil een vestiging van maximaal 40.000 vierkante meter bouwen. Volgens de partijen zou deze grootte tegen de in december vastgestelde detailhandelsvisie in gaan. Afgezien van de omvang zou uit onderzoek blijken dat het aanbod in de regio nu al te groot is.

'Als bedrijven failliet gaan door de komst van Bauhaus, is dat slecht voor onze eigen ondernemers en werkgelegenheid. Dat is ook slecht voor de leefbaarheid van onze kernen', schrijft de VVD.

Eerder maakten tientallen ondernemers uit de regio Den Bosch al bekend hun bezwaren tegen de komst van een megabouwmarkt gezamenlijk kenbaar te maken bij de gemeente. Volgens de ondernemers zou zo'n grote bouwmarkt zorgen voor omzetverlies of in het ergste geval zelfs faillissement. De kans is vrij groot dat de vertegenwoordigers van kleinere bouwmarkten in Den Bosch naar de Raad van State stappen.

Boxtel e.o.