Volledig scherm
© ThinkStock

Gestelse radiozender strijdt voor carnavalslied in Top 2000

BERLICUM - De Gestelse radio-omroep Lokaal 7 start een actie om de carnavalsklassieker 'En nou die hendjes de lucht in' in de Top 2000 te krijgen.

Het idee voor de actie komt van de Rosmalense radiopresentator Patrick Schmitz (48). ,,Het verbaasde me vorig jaar dat de tune van Pokémon wel in de Top 2000 stond, maar dat er geen enkel carnavalslied in de lijst te vinden is. Een lied als “de hendjes” wordt in het Brabants dialect gezongen, maar ook in een Amsterdams café zingt iedereen met dit nummer mee."

'Trots op carnavalscultuur'
Het nummer is zelfs in Duitsland en Engeland een grote hit geweest. ,,We mogen trots zijn op onze carnavalscultuur en om dat uit te dragen ben ik deze actie begonnen”. Schmitz zocht contact op met de zangers Danny en Wim van Nimwegen die het nummer in 1990 met veel succes uitbrachten. ,,Ze waren positief verrast door het idee en zouden het een eer vinden als het lukt”, vertelt Schmitz.

Om een plek in de Top2000 te bemachtigen zijn volgens Schmitz zo’n 50.000 stemmen nodig. Komende vrijdag start de stemweek voor de Top 2000 in Liempde. Een week later, op vrijdag 2 december organiseert Lokaal 7 tussen 9.00 en 21.00u een live-uitzending vanuit Den Durpsherd. Danny en Wim van Nimwegen en de Berlicumse zanger John den Bever brengen een bezoek.

Boxtel e.o.