Volledig scherm
© Thinkstock

Glasvezel komt in buitengebied van gemeente Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - De 516 woningen en bedrijven in het buitengebied van de gemeente Sint-Michielsgestel moeten nog even wachten op glasvezel. Dat komt doordat de samenwerking tussen gemeentes, AgriFoodCapital en Brainport Eindhoven en glasvezelorganisatie Mabib spaak liep.

Nu gaat de gemeente Gestel, net als Boxtel dat eerder deed, alsnog met Mabib in zee. Binnenkort wordt een convenant getekend.​ Dat brengt een wijziging met zich mee. Eerst gold de stelregel dat niet het aantal adressen van belang is voor het doorgaan van de aanleg van glasvezel, maar het aantal gemeentes dat meedoet. Nu de samenwerking tussen gemeentes er niet meer is, geldt wél de voorwaarde van Mabib dat minstens de helft van de adressen zich moet aansluiten, voordat het glasvezelnetwerk wordt aangelegd.

Later dit jaar kunnen inwoners van het buitengebied van Gestel, Den Dungen, Gemonde, Berlicum en Middelrode zich aanmelden bij Mabib. Wanneer precies, kan Bart Bakker van Mabib nog niet zeggen. Er worden informatieavonden gehouden. Mabib trekt een half jaar uit voor de aanvragen vanuit Sint-Michielsgestel. Het is daarom onwaarschijnlijk dat er eind 2017 al overal internet is, zoals in het voorjaar van 2016 werd gezegd.

Lees meer over glasvezel in het buitengebied van Gestel in het Brabants Dagblad van vrijdag 20 januari.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement