Volledig scherm
Aanzicht van het nieuwe Albert Heijn blok vanaf het Petrus Dondersplein. © Van Wanrooij

Groen licht voor eerste deel centrumplan Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Half juli wordt definitief de eerste steen gelegd voor het Dommelsch Huys in het centrum van Sint-Michielsgestel. De Gestelse wethouder Ed Mathijssen is er zeker van: Voorbereidingen voor de start van de eerste bouwfase zijn achter de schermen al begonnen.

Het Dommelsch Huys herbergt de AH, meerdere andere winkels plus appartementen. Ahold gaat binnenkort een noodmagazijn plaatsen op de groenstrook tussen Torenstraat en de huidige Albert Heijn. Meteen daarna kan de sloop van het inpandige AH-magazijn beginnen. De gemeente start dan met het bouwrijp maken van de plek aan de Schijndelseweg waar het eerste gedeelte van het AH-blok gebouwd wordt. ​

Sinds dinsdag is voor Mathijssen duidelijk dat de eerdere bezwaarmakers - milieuvereniging Het Groene Hart en pleinbewoner Hein Berkelmans - niet meer naar de rechter zullen stappen om tegen de afgegeven bouwvergunning in beroep te gaan. "Er zijn intense gesprekken gevoerd met beide partijen en gelukkig is het goed verlopen.”

Bezwarencommissie
In december klopten de bezwaarmakers wel nog aan bij de gemeentelijke bezwarencommissie. Dat zorgde voor flinke commotie in het dorp. Petities werden gestart, spandoeken opgehangen. Uiteindelijk kreeg Berkelmans van de bezwarencommissie te horen dat zijn bezwaar met betrekking tot parkeren terecht was. "Mathijssen heeft nu aangegeven dat er voldoende parkeerruimte komt en dat dat probleem wordt opgelost. Ik heb er vertrouwen in dat het goed wordt geregeld”, merkte Berkelmans donderdag op.

Boxtel e.o.