Volledig scherm
© Willem Geurts/BD

Grote drukte bij opening Natuurspeeltuin in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Meteen nadat Kinderburgemeester Hilke van der Doelen met het openscheuren van een levensgroot doek de Natuurspeeltuin opende, nam een grote groep kinderen bezit van hun gloednieuwe domein. Vanaf 2 kanten in Gestel hadden bezoekers de nieuwe voorziening bereikt. Via de nieuwe voetgangersbrug of vanuit de Theereheide langs het Gemeentehuis. De Natuurspeeltuin als verbinding in het dorp.

Bij een grote waterpomp verzamelen zich al vlot enkele kinderen. Zodra het water stoomt, maken weer andere kinderen een geul, een stroompje in het speelbos. De 7-jarige Luuk Houtman heeft het gemunt op het grote toestel waarop hij kan klimmen en kan glijden. Bang is Luuk niet. “Nee, ik vind buiten spelen juist heel leuk.“ Als de formaliteiten achter de rug zijn, is Luuk op weg naar zijn favoriete toestel.

Club van 31
Evenals heel wat meer volwassenen is Luuks moeder lid van ‘Club van 31’. Een aantal dat overeenkomt met het maximale aantal dagen in de maand. Op elk van de dagen houden één of meer volwassenen zicht op de Natuurspeeltuin.

​Kentalis
Op rustiger dagen zullen ook cliënten van Kentalis geregeld te vinden zijn op het prachtige terrein. Groepsleidster Karen van Grinsven: “Dit is echt prachtig. Hier gaan onze cliënten ook veel plezier aan beleven.”

Volledig scherm
© Willem Geurts/BD
Volledig scherm
© Willem Geurts/BD

Boxtel e.o.