Volledig scherm
© Thinkstock

Grote schoonmaak als extraatje voor cliënten met huishoudelijke hulp

SINT-MICHIELSGESTEL - Een extra grote schoonmaak in het voor- of najaar. Die mogelijkheid moet volgend jaar komen voor cliënten die huishoudelijke hulp krijgen in de gemeenten Sint-Michielsgestel, Boxtel, Haaren en Vught.

Het gaat om maximaal twee keer vier uur extra schoonmaakhulp per jaar. Of een cliënt daarvoor in aanmerking komt, hangt af van de omstandigheden. Maar zij kunnen daar dus hun hand voor opsteken.

Alle partijen hebben een nieuwe overeenkomst gesloten voor de komende drie jaar. In Sint-Michielsgestel wordt samengewerkt met Zorggroep Elde, Actiefzorg, Tzorg, Laverhof en IVT. De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel vroeg begin november nog om extra middelen voor de huishoudelijke hulp.

De medewerkers huishoudelijke hulp behouden ook hun signaalfunctie wanneer ze bij hun cliënten thuis zijn. Wethouder Alexander van den Dungen is content met het resutaat: „Ik ben blij dat we als college én raad van Sint-Michielsgestel in blijven zetten op behoud en versterking van hulp bij het huishouden als maatwerkvoorziening.”

Boxtel e.o.