Volledig scherm
Drukte bij een eerdere editie van de Halderse Voorjaarsfeesten. © Kees van der Zandt

Halderse Voorjaarsfeesten klaar voor duizenden bezoekers

SINT-MICHIELSGESTEL - De Vrijmarkt is zondag 20 mei weer het hoogtepunt van de jaarlijkse Voorjaarsfeesten van buurtschap Halder. Al sinds 1982 is het 'pareltje van de Meierij' een bestemming voor enkele duizenden dagjesmensen. 

Volgens Arie van Erp van de organiserende carnavalsvereniging De Dors(t)vlegels, zijn de voortekenen ook voor deze jaargang veelbelovend. ,,De 110 marktkramen zijn nagenoeg allemaal bezet en er is een uitstekende muzikale programmering. Overigens niet alleen op zondag", zegt Van Erp.

Het jaarlijkse lentefeest gaat op zaterdagavond al van start in de feesttent. Het concept is in de loop van de jaren onveranderd gebleven. Arie van Erp hierover: ,,Jaar in jaar uit trekken we veel tevreden bezoekers, vanuit de hele regio. Deels zal dat ook komen door de prachtige ligging van Halder in het stroomgebied van de Dommel met het mooie achterland als voormalige Romeinse nederzetting."

Natuurlijk speelt ook het attractieve programma een rol. Dankzij lokale inbreng op het podium zullen zaterdagavond enkele honderden -vooral Gestelaren- richting tent trekken. Met zeker één noviteit. ,,Zangtrio Gerito dat uit een smartlappenkoor is ontstaan. Dat brengt heerlijke feestnummers", weet Van Erp. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De Brasserie Kentalis in Sint-Michielsgestel nu echt open voor publiek
  PREMIUM

  De Brasserie Kentalis in Sint-Michiels­ges­tel nu echt open voor publiek

  SINT-MICHIELSGESTEL - De drie samenwerkende partijen Kentalis, Werkpad en WSD hebben dinsdagochtend De Brasserie geopend in het historische hoofdgebouw van Kentalis in Sint-Michielsgestel. Met De Brasserie is er nu een plek waar het personeel en bezoekers aan het Audiologisch Centrum wat kunnen drinken en een broodje kunnen eten. De uitspannig wordt gerund met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
 2. Brabander moet de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort gaan halen: 'Nu is de tijd'
  PREMIUM

  Brabander moet de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort gaan halen: 'Nu is de tijd'

  Za 19 mei. Met de Racedagen met Max Verstappen tijdens Pinksteren, maakt het circuit van Zandvoort zich op voor de drukste dagen van het jaar. Dat zal echter peanuts zijn, vergeleken met die ene grote droom: de Formule 1. Met Dungenaar Robert van Overdijk - afkomstig van de Beekse Bergen en de Brabanthallen - sinds kort aan het stuur, moet een Brabander die autorace naar Nederland halen. Hoe groot de kans is dat dat gaat lukken? ,,Ik ga daar geen percentage aan hangen."

Boxtel e.o.