Volledig scherm
Drukte bij een eerdere editie van de Halderse Voorjaarsfeesten. © Kees van der Zandt

Halderse Voorjaarsfeesten klaar voor duizenden bezoekers

SINT-MICHIELSGESTEL - De Vrijmarkt is zondag 20 mei weer het hoogtepunt van de jaarlijkse Voorjaarsfeesten van buurtschap Halder. Al sinds 1982 is het 'pareltje van de Meierij' een bestemming voor enkele duizenden dagjesmensen. 

Volgens Arie van Erp van de organiserende carnavalsvereniging De Dors(t)vlegels, zijn de voortekenen ook voor deze jaargang veelbelovend. ,,De 110 marktkramen zijn nagenoeg allemaal bezet en er is een uitstekende muzikale programmering. Overigens niet alleen op zondag", zegt Van Erp.

Het jaarlijkse lentefeest gaat op zaterdagavond al van start in de feesttent. Het concept is in de loop van de jaren onveranderd gebleven. Arie van Erp hierover: ,,Jaar in jaar uit trekken we veel tevreden bezoekers, vanuit de hele regio. Deels zal dat ook komen door de prachtige ligging van Halder in het stroomgebied van de Dommel met het mooie achterland als voormalige Romeinse nederzetting."

Natuurlijk speelt ook het attractieve programma een rol. Dankzij lokale inbreng op het podium zullen zaterdagavond enkele honderden -vooral Gestelaren- richting tent trekken. Met zeker één noviteit. ,,Zangtrio Gerito dat uit een smartlappenkoor is ontstaan. Dat brengt heerlijke feestnummers", weet Van Erp. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement