Volledig scherm
De harmonie in actie. © Frank Beck

Harmonie Wilhelmina uit Den Dungen promoveert naar 1e divisie

DEN DUNGEN - Harmonieorkest Wilhelmina heeft zaterdag op het concours in Enschede een eerste prijs met promotie naar de 1e divisie behaald. De harmonie kreeg 89 punten, ruim voldoende voor promotie.


Eens in de paar jaar neemt harmonieorkest Wilhelmina uit Den Dungen deel aan een concours. Dat is een regionale muziekwedstrijd waarbij ook wordt bepaald in welke divisie (niveau) het orkest uitkomt. Zaterdag ging de harmonie in Enschede op concours. Er is maandenlang volop gerepeteerd ter voorbereiding van deze dag.

Vorig weekeinde won de harmonie het regioconcours in Den Durpsherd in Berlicum met 88 punten. Dat was een goede opmaat voor het belangrijke concours in Enschede deze zaterdag. Een deskundige jury waardeerde het niveau van de harmonie met 89 punten, ruim voldoende voor een eerste prijs met promotie naar de 1e divisie. Daarmee haalde het orkest onder leiding van dirigent Sef Pijpers de buit binnen.

De komende tijd zal de harmonie de vier werken die op het concours werden gespeeld, ook in Den Dungen voor publiek spelen. Eerste gelegenheid is het kerstconcert bij Boer Goossens in Den Dungen op 18 december, aanvang 14.00 uur.

Boxtel e.o.