Volledig scherm
© Willem Geurts

Hoge Stoep Festival haalt veelbelovende bands naar Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Snerpende gitaren, stevige drumpartijen, krachtige solozang. Voor het derde opeenvolgende jaar was de laatste zaterdagmiddag en -avond van juni een weiland vlakbij Sint-Michielsgestel het decor voor het Hoge Stoep Festival.

Het muziekfeestje was begonnen als een alternatieve verjaardagsparty. Bedacht door vier mannen in Sint-Michielsgestel. Zij brachten er niet alleen enkele veelbelovende bands mee naar Gestel, maar ook een toegenomen schare bezoekers. Uitgenodigd of niet, het was een gezellige drukte aan de Pettelaarseweg. Eigentijdse rock en blues van zes bands en knusse gezelligheid gaan gemakkelijk hand in hand bij het Hoge Stoep Festival.

Soundwar Stadium, een frisse, jonge groep muzikanten, speelde in de late namiddag het eigen repertoire vanaf het buitenpodium. Helemaal zoals het een festival betaamt had de ene bezoeker oog en oor voor de muziek, een ander vooral voor de social talk. Aan het slot van Soundwar Stadium's optreden klonk niet alleen een gemeend applaus als dank. Enkele kenners van het genre zocht een gesprekje met de John Willemen, Tommy Wittens en Siem Deutz. Om het drietal vooral te zeggen door te gaan op de ingeslagen weg.

Bij het Hoge Stoep Festival kunnen de deelnemende bands enkel debuteren. Een tweede optreden zit er niet in. Ook al bedacht door de organisatie. Net zoals de aanwezigheid van Gestelse (pop)muzikanten in de band. "Een prima formule", vindt Ron van den Bosch. Met zijn eigen band Full Whack speelde hij er in een eerdere editie. "Maar, we blijven hier wel terug komen. Muziek en sfeer zijn hier echt super", aldus Van den Bosch. Dan gaat hij de tent in. De talentvolle Chivy and the Bluezicians staat immers op punt van beginnen.

Volledig scherm
© Willem Geurts